debreceni fogászat, fogászat debrecen, fogorvos debrecen, debreceni fogrvos, fogorvos árak, debrecen fogorvos árak

SYGMA DENT DEBRECENI FOGORVOSI RENDELŐ SZOLGÁLTATÁSAI

Szűrés, állapotfelmérés

A rendszeres fogászati szűrésekkel megelőzhetőek a szájüregi megbetegedések, valamint további az egész szervezetre kiterjedő betegségeket is diagnosztizálhatunk fogorvosi rendelőnkben. A fogászati szűrővizsgálatkor körültekintően megvizsgáljuk a szájnyálkahártya, a fogak, és az egész szájüreg állapotát a nyelv, a szájpad és a nyelv alatti terület vizsgálatával. A szűrővizsgálat során fogstátuszt rögzítünk fel, melyben rögzítjük a már kezelt fogakat (fogtömések, fogpótlások, gyökérkezelt, gyökértömött fogak meglétét), a hiányzó fogakat, valamint felmérjük a teendőket. Ezt követően kezelési tervet készítünk a páciensünk igényeinek, valamint a szükséges beavatkozásoknak megfelelően.

Fehér, esztétikus tömés készítése

A fogak tökéletesebb esztétikai helyreállításához, töméséhez debreceni fogorvosi rendelőnkben jó minőségű, megvilágítás hatására kikeményedő (fotopolimerizációs) tömőanyagokat használunk a fogak konzerválására. A mai modern töméstechnika lehetővé teszi, hogy a legkevesebb foganyag elvesztése mellett, erős kötésű, jól „tapadó”, kiváló széli záródású esztétikus tömést hozzunk létre, ami a megvilágítás hatására azonnal megköt. Fontos, hogy a fogtömés időben készüljön el, amikor még felületes a szuvasodás, így a gyökértömés elkerülhető. Injekciós érzéstelenítés alkalmazásával a kezeléskor semmi sem fájdalmas!

Amalgám tömés készítése

Az amalgámtöméseket már több mint száz éve alkalmazzák a fogorvoslásban. A SYGMA DENT Debreceni fogorvosi rendelőben is elérhető pácienseink számára. A tömés maga többfajta fém ötvözetéből, köztük higanyból készül. Az Amerikai Fogorvosok Szövetségének (ADA) nyilatkozata szerint az erős és tartós amalgám tömés még mindig az egyetlen és legjobb megoldás a hátsó nagyőrlők szuvasodásának kezelésében.

Ultrahangos fogkő eltávolítás és polírozás

Az ultrahangos fogkő eltávolítás, polírozás egy olyan professzionális technika, mely segítségével megszüntethetőek a fogakon felhalmozódott, fogmosással nem letisztítható felrakódások, elszíneződések.

Parapulpális csap

A parapulpális csapot tömés erősítése érdekében használjuk. Ezt a kisméretű csapot alkalmazhatjuk abban az esetben, ha a fog koronai részéből kisebb felületen nagyobb mértékű hiány keletkezik úgy, hogy a szóban forgó fog élő és panaszmentes marad a sérülést követően. Ilyen esetekben mellőzhető a gyökértömés, és a kisméretű parapulpális csap kis előfúró segítségével úgy fúrható a koronába, hogy az megkíméli a fogbélkamrát, és erősíti az elkészítendő tömést. A parapulpális csap esztétikailag kifogástalan fogfelépítést tesz lehetővé.

Üvegszálas csap

Az egyik leggyakrabban alkalmazott rendelői csap változat az üvegszálas csap, ami  áttetsző színű, így fémmentes korona esetén nincs átütő különbség, így esztétikailag is tökéletes megoldást nyújt. A megfelelő méret kiválasztása után, a csaphoz rendelt fúró segítségével kialakítjuk a méretben megfelelő gyökér furatot, majd rögzítjük a csapot ragasztóanyaggal. Majd erre a csapra készül el a fog koronai része.

Gyökérkezelés, gyökértömés

A fogak szuvasodása, sérülése, elhalása, korrekciós fogpótlás készítése miatt szükségessé válhat a fogak, foggyökerek megtartó kezelése. A gyökérkezelés során, gyökércsatorna tömhetővé tétele után általában kálciumhidroxid, tartalmú gyökértömő pasztával a gyökércsatornát feltöltjük és ezután a gyökértömő anyagot különböző módon tömörítjük. Az elkészült gyökértömés hermetikusan elzárja a külvilágtól a fogágy mélyebb szöveteit.

Foghúzás

A foghúzás az a művelet, mely során a fogat eltávolítjuk a szájüregből. A fogak eltávolítására a leggyakoribb ok az előrehaladott fogszuvasodás. A foghúzás előtt a meglévő szuvasodásokat, a fogkövet, a szájnyálkahártya-gyulladásokat meg kell szüntetnünk. A fog eltávolítása, húzása helyi érzéstelenítésben történik. A fogat körülvevő nyálkahártya sérülésének elkerülésével eltávolítjuk a panaszos fogat vagy fogakat. Az eltávolított fog helyét kitisztítjuk. Létezik egy pár általános betegség, mely ellenjavallatát képezheti a foghúzásnak, vagy fokozott figyelmet igényel a beavatkozás során. A szövődmények megelőzése érdekében először ezek kezelése, illetve a beteg stabil állapotba hozása szükséges. Ilyenek a szív-érrendszer betegségei (magas vérnyomás, infarktus, szívritmuszavarok, a szívbillentyű betegségei), vérzékenység, májbetegségek, cukorbetegség, pajzsmirigybetegségek, allergia, alkoholizmus, vesebetegségek.

Műanyag leplezésű (K+B) korona készítése

A rendelőben vett lenyomat alapján a hídpótlás fogtechnikai laboratóriumban készül. A fémet műanyaggal leplezzük. A leplező műanyag nem teljes mértékben takarja el a fémet. Ezek a fogművek rövidebb élettartamúak.

Porcelán leplezésű korona készítése

Debreceni fogorvosi rendelőnk az egyik legkedvezőbb áron biztosítja pacienseink számára a porcelán koronapótlást Debrecenben, valamint Hajdú-Bihar megyében. A váz anyaga speciális fémötvözet. A rendelőben vett lenyomat alapján a hídpótlás fogtechnikai laboratóriumban készül. A fémvázat az eredeti fogszínnel megegyező porcelánleplezéssel takarja el a fogtechnikus. Ezek a fogművek hosszú élettartamúak, és a maximális esztétikai igényeket is kielégítik. A hosszú élettartamot egyrészt a leplező anyag minősége, másrészt a fémváz biztosítja.

Cirkónium vázas porcelán leplezésű korona (fémmentes) készítése

Fémallergia esetén használjuk. A fogpótlás fémet nem tartalmaz, a mechanikai tulajdonságai jók bizonyos határok között. Színe jól alkalmazkodik a természetes fogkörnyezethez. A porcelán korona cirkonium-dioxid vázon, teljesen élethű fogmű, melyet kimagasló esztétikai megjelenés jellemez. A legtökéletesebb koronatípus, csak szólókoronaként használható, híd nem készül belőle, szilárdsági okokból. Nem színezi el a fogínyt, hosszú élettartamú, mely precízen illeszkedik a fogra. A legmagasabb esztétikai elvárásoknak is megfelel.

Nemesfém kerámia (arany) készítése

A korona, a híd váza aranyöntvényből készül fogtechnikai laboratóriumban, ami a különböző fémekre előforduló érzékenység esetén alkalmazandó leggyakrabban. A koronák leplezése a megmintázott, ráégetett kerámia. Használata különösen előnyös az enyhe fogágy betegségek, kis mértékben meglazult fogazat esetén.

Kivehető akril fogsorok

Azokban az esetekben, mikor a foghiány olyan kiterjedésű, hogy rögzített fogpótlás nem készíthető, akkor kell kivehető akril fogpótlást készíteni. Bizonyos esetekben lehetséges az alaplemezt úgynevezett aranyhálóval erősíteni, amely által komfortosabbá teszi a fogsort viselője számára. Akár teljesen fogatlan, akár még pár foggal rendelkező állcsontra készül a kivehető fogsor mindig lenyomatot kell készíteni mindkét állcsontról. A lenyomatok célja, hogy a majd a fogsort viselő állcsont pontos mása álljon a fogtechnikus rendelkezésére. Csak így valósulhat meg, hogy a kivehető fogsor a fogatlan nyálkahártya csont alapzatra illetve a még meglévő fogakhoz pontosan illeszkedjen.

Fémlemezes fogsor rejtett elhorganyzással (csúsztató)

A maradék frontfogakra készülő híd két oldalán 1-1 sínt helyez el a fogtechnikus, mely mentén a kivehető rész a helyére csúszik. Ezek párhuzamossága miatt tökéletes stabilitást nyújt, mindemellett láthatatlan, emiatt nevezzük rejtett elhorgonyzású pótlásnak. Az elhelyezett csúsztatóban műanyag betét található, amit általában 2-3 évente cserélni kell, mert. Legfőbb előnyei, hogy a csúsztatók párhuzamossága miatt tökéletes stabilitást, tökéletes esztétikát biztosít, valamint az alaplemez mérete nagyban csökkenthető, ezáltal kényelmesebb, könnyebb megszokást biztosít, mint a hagyományos kivehető fogpótlás.

Fogsor alábélelése

A kivehető fogsorok idővel meglazulnak, leggyakoribb esetben akkor, amikor a megváltozott állcsontméretek miatt már nincs jó felfekvés. A fogatlan állcsont mérete időről-időre folyamatosan változik, sorvad, amit a fogsorok alaplemezének a nyálkahártya csontalapzatra kifejtett hatása is fokoz. Ez a méretváltozás egyénileg változik, így a szükséges korrekciók is egyénre szabottak. Ebben az esetben a rendelőnkben vett lenyomat alapján a megfelelő alábélelő anyagot a fogtechnikus rápréseli a fogpótlás belső felszínére, kitöltve a méretváltozás okozta felszíni eltéréseket.  Az fogsor alábélelést többször ismételni nem érdemes, mert sok tényezője van az időben bekövetkező változásoknak és ezek komplex megoldását bizonyos fázisban már csak egy új fogsor készítése képes biztosítani.

Rendelői fogfehérítés

A fogorvosi rendelőnkben végzett fogfehérítést minden esetben megelőzi egy állapotfelmérés mely során megállapítjuk, hogy nincs-e akadálya a fogfehérítés elvégzésének. Ezt követően egy fogszín kulcs segítségével meghatározzuk a kiindulási fogszínt. Ezután magát a fehérítés folyamatát megelőzően elvégezzük a fogkő és az esetleges szennyeződések eltávolítását, majd a teljes fogívet polírozzuk. Az ínyt és a fogak fognyaki részeit bevonjuk fényre kötő védőréteggel, mely védőréteget képez a fogfehérítő anyaggal szemben, majd a fogak külső felszínére felhelyezzük a fogfehérítő zselét. Ezt követően LED fogfehérítő lámpával tartósan világítjuk a fogfelszíneket, majd lemossuk a fog fehértő zselét. A fogfehérítés folyamata 30-60 percet vesz igénybe a fogazat elszíneződésétől függően. Fontos megjegyezni, hogy a fogazat elszíneződésétől függően a kívánt fogszín elérése érdekében többszöri kezelésre is sor kerülhet. Az elért eredmény nem végleges, tehát a hosszabb ideig tartó fehér fogazati szín megtartása érdekében javasoljuk a fog színeződését elősegítő életmód visszaszorítását.

Debreceni fogorvosi rendelőnkben végzett szolgáltatásainkat, valamint a fogtechnikai laborban készített fogpótlásokat csak európai szabvánnyal rendelkező és bevizsgált, minősített anyagok felhasználásával végezzük, készítjük pácienseink részére.


fogorvos debrecen fogászat debrecen debreceni fogorvos debreceni fogászat fogászat debrecenben debreceni fogászat debreceni fogorvos fogorvosi rendelő fogorvos árak debrecen fogorvos árak magán fogorvos debrecen

Álmosd Ártánd Bagamér Bakonszeg Balmazújváros Báránd Bedő Berekböszörmény Berettyóújfalu Bihardancsháza Biharkeresztes Biharnagybajom Bihartorda Bocskaikert Bojt Csökmő Darvas Debrecen Derecske Ebes Egyek Esztár Földes Folyás Fülöp Furta Gáborján Görbeháza Hajdúbagos Hajdúböszörmény Hajdúdorog Hajdúhadház Hajdúnánás Hajdúsámson Hajdúszoboszló Hajdúszovát Hencida Hortobágy Hosszúpályi Kaba Kismarja Kokad Komádi Konyár Körösszakál Körösszegapáti Létavértes Magyarhomorog Mezőpeterd Mezősas Mikepércs Monostorpályi Nádudvar Nagyhegyes Nagykereki Nagyrábé Nyírábrány Nyíracsád Nyíradony Nyírmártonfalva Pocsaj Polgár Püspökladány Sáp Sáránd Sárrétudvari Szentpéterszeg Szerep Téglás Tépe Tetétlen Tiszacsege Tiszagyulaháza Told Újiráz Újléta Újszentmargita Újtikos Vámospércs Váncsod Vekerd Zsáka